Antivirus

Norton verwijderaar

Heeft u momenteel Norton producten voor de beveiliging geïnstalleerd en wilt u overstappen op een andere bescherming? Verwijder dan eerst uw Norton beveiliging.

Hiervoor heeft Norton zelf een tooltje vervaardigd dat alle Norton producten netjes en volledig voor u verwijdert. Daarna wel uw computer beveiliging op orde brengen! Het gratis antivirusproduct van Avira is een goede vervanging. Avira is te vinden in de downloadsectie.

McAfee verwijderaar

Nieuwe computers worden vaak geleverd met een evaluatie versie van McAfee Antivirus producten. Na verloop van deze gratis periode wordt er gevraagd om de betaalde versie aan te schaffen. Indien u kiest voor een andere (betaalde of gratis) bescherming dan moet McAfee eerst van uw computer verwijderd worden. Dit programma voert de verwijdering grondig en veilig uit.

Avira Free Antivirus

Een van de betere virusscanners is Avira Free Antivirus. Deze software controleert teven op rootkits, malware en andere ongewenste software.
Download het programma en voer het uit. Wel even opletten bij de setup. Negeer de aanbiedingen voor het installeren van extra’s zoals Phantom VPN, Avira System Speedup, Avira SafeSearch Plus, Avira Software updater en Dashboard van Online Essentials. Als de installatie gereed is dan verschijnt de melding ‘Klik hier om Avira Free te starten’.

Actueel houden van de virusdefinities en een systeemscan worden automatisch op de achtergrond uitgevoerd.

Het menu van Avira is toegankelijk via het paraplu-icoontje rechts onderin het systeemvak. Een open paraplu betekent dat de beveiliging actief is.

Avira meldingen, welke mogelijk in de rechter onderkant van het scherm kunnen verschijnen, mogen weggeklikt worden voor zover deze gaan over het installeren van bovengenoemde extra’s.